Презентовано найбільш місткий жорсткий диск в світі

Компанія Western Digital представила найбільший за обсягом зберігання даних у світі 3,5-дюймовий жорсткий диск. Він виконаний за технологією HelioSeal четвертого покоління і здатний вміщати до 14 ТБ даних. Для досягнення такого результату виробник застосував всі свої останні напрацювання. Наприклад, в герметичний блок з магнітними пластинами замість звичайного повітря був закачаний гелій, який має в 7 разів меншу щільність. Завдяки цьому в блоці вдалося розмістити 8 магнітних пластин замість 5-6. При цьому навантаження на двигун і магнітні головки не збільшилося.



Крім застосування гелію замість повітря Western Digital використовувала також принцип «черепичного» запису SMR другого покоління з частковим перекриттям доріжок. В результаті виробникові вдалося підвищити ємність диска на 16% в порівнянні з моделлю на 12 ТБ. Також WD вдвічі збільшила продуктивність диска при запису і знизила споживання енергії.

За даними Western Digital, новий жорсткий диск Ultrastar Hs14 на 14 ТБ споживає 5,2 Вт під час простою (6,4 Вт - під час роботи). Крім цього, він може похвалитися на 60% меншою потужністю холостого ходу Вт/ТБ в порівнянні з дисками об'ємом 8 ТБ. Що стосується швидкості роботи, новинка здатна передавати дані в режимі читання на швидкості до 223/233 МБ/с.

Деякі технічні особливості Ultrastar Hs14:

- швидкість обертання диска 7 200 об/хв;
- щільність запису на пластини 1 034 Гбіт/дюйм2;
- ємність кеш-буфера: 512 МБ;
- середні затримки при зверненні: 4,16 мс;
- середній час доступу в режимах читання/запису наближається до 7,7 / 12 мс.
- для моделей з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с енергоспоживання в режимах активної роботи і простою становить 6,4 і 5,2 Вт відповідно;
- для моделей з інтерфейсом SAS 12 Гбіт/с енергоспоживання в режимах активної роботи і простою становить 8,3 і 6,2 Вт відповідно.

На даний момент новинка орієнтована на центри обробки даних і корпоративний сегмент.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.