Запуск Windows програм на Android за допомогою Wine

Wine - це рекурсивний акронім Wine Is Not an Emulator ( «Wine - не емулятор»). І це дійсно так: Wine - це альтернативний набір команд Win32 API, написаний з нуля.

Проект з відкритим вихідним кодом Wine вже понад два десятиліття дозволяє запускати деякі програми для Windows на комп'ютерах Linux з і Mac. Нещодавно команда випустила Wine 3.0 - велике оновлення популярного інструменту.

За словами творця Wine, оновлення Wine 3.0 приносить велику кількість нововведень. Крім іншого, в новій версії оновилась операційна система в емуляторі з Windows XP до Windows 7, з'явилась підтримка API-компоненту Direct3D 11, також програма отримала первинну підтримку мобільної платформи Android. Наступними кроками в розвитку проекту стане робота над поліпшенням графіки OpenGL і використання драйвера Android з усіма додатковими бібліотеками програмного забезпечення, які можуть бути використані для спрощення завантаження і запуску Wine на Android-пристроях.

На даний момент доступні для завантаження версії для android x86 (процесори Intel Atom) і arm (v7i/v8i, більшість пристроїв на Андроїд).

Посилання на сайт розробника:

Поки що функціонал досить обмежений. Версія для ARM процесорів фактичні емулює середовище лише Windows RT (додатки для планшетів на базі Windows RT), x86 додатки (звичайні для ПК на Windows) на ній не працюють. Версія х86 - для пристроїв з відповідними процесорами (Intel), у ній значно більше функціоналу.

Мінімальна версія Андроїд для встановлення
Wine 5.0.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.