Як керувати сповіщеннями додатків в iOS

Сповіщення від додатків – досить корисна функція iOS, яка не дає проспустити важливі події чи повідомлення. Проте деколи такі сповіщення можуть надоїдати, а також досить швидко розряджати батарею. Далі піде мова про те, як відключати сповіщення того чи іншого додатка на iPhone і iPad.




Як керувати сповіщеннями в iOS?

Для того щоб управляти (включати або відключати) всіма сповіщеннями, необхідно перейти в НалаштуванняСповіщення.

Перед вами відкриється весь список встановлених на iPhone, iPod touch або iPad додатків, які мають доступ до системних сповіщень. Під назвою додатка вказується тип сповіщення або напис "Виключено", який свідчить про те, що програма не відправляє жоден з типів сповіщень користувачеві.

Відкривши будь-який додаток, ви отримаєте доступ до всього списку сповіщень.

Пункт «Допуск сповіщень» є головним. Він або дозволяє будь-який з видів сповіщень, або повністю забороняє додаткам подавати хоч якісь сигнали під час своєї неактивності.

Далі ви вирішуєте – чи хочете чути будь-які звуки чи ні, а також бачити червоний маркер з числовою інформацією в правому верхньому куті іконки (на папках відображається сумарна кількість повідомлень від усіх додатків в ній).

У секції «Попередження» можна відключити показ сповіщень на заблокованому екрані, Центрі сповіщень або вiдтворення банерів. Самі банери бувають тимчасовими (самі зникають через кілька секунд) або постійними (вимагають дії від користувача перед тим, як сховаються).

У розділі «Параметри» є єдина опція «Показ мініатюр». Вона визначає, чи буде додаток показувати текст сповіщення на заблокованому екрані або буде просто відображатися інформація про те, що отримано сповіщення від такої-то програми.

Аналогічна функція є і в головному вікні розділу «Відомості». Вона поширюється абсолютно на всі додатки.

Як тимчасово відключити всі сповіщення?

В iOS є функція «Не турбувати». Вона дозволяє на постійній або тимчасовій основі блокувати всі або частину сповіщень. Цікаво те, що вона може працювати за розкладом, автоматично активуючи обмеження в певний час. Тут же з приходом iOS 11 розташувалася функція «Не турбувати водія», що не дозволяє відволікатися за кермом.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.