Нові функції нової ОС Android P 9.0

Компанія Google нещодавно представила Android P. Система отримала безліч покращень. Про найцікавіші з них піде мова далі.


Першим цікавим нововведенням є кнопка «Manage Notifications», яка розташувалася зліва від кнопки «Clear all». За допомогою неї можна швидко перейти в розділ налаштувань сповіщень, в який можна перейти і через основні налаштування.

Другим цікавим нововведенням є більш детальний аналіз роботи програм у фоновому режимі. До Android P було невідомо, що саме конкретний додаток виконує в фоновому режимі. У випадку з Android P 9.0, якщо додаток використовує камеру або мікрофон, в сповіщеннях відобразиться відповідна картка, на якій будуть зображені значки мікрофона і камери. Це досить корисна функція, яка убезпечить користувачів від стеження за ними сторонніми додатками. Також такий аналіз функціоналу програм допоможе зекономити заряд батареї.

Також нова система матиме функцію навігації однією клавішею, як в
iOS. Клавіша «Назад» з’являтиметься на дисплеї лише при відкритті додатка. Для тих, кому така схема навігації не сподобається, буде передбачена функція повернення до стандартноuj трьохкнопкового управління.

Варто згадати і підтримку системою телефонів з «монобровою», як у
iPhone X.


За матеріалами: androidinsider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.