Microsoft анонсувала оновлення Windows 10 – April 2018 Update


Компанія Microsoft офіційно анонсувала наступне безкоштовне функціональне оновлення для Windows 10 - April 2018 Update. Цього разу оновлення присвячено ефективному управлінню часом.


Оновлення April 2018 Update стало доступним для безкоштовного завантаження користувачам Windows 10 з 30 квітня 2018. Знайти більше часу на творчість, ігри або роботу, на думку Microsoft, допоможуть такі ключові нововведення: «Тимчасова шкала», функція «Фокусування уваги», можливість диктування тексту в додатках і ряд покращень для Microsoft Edge.

Часова шкала (Timeline)



Поширення різного роду пристроїв в поєднанні з вибуховим зростанням обсягу інформації призвело до збільшення часу, який ми проводимо за їхніми екранами. Величезна кількість цього часу витрачається даремно на те, щоб знайти потрібний файл, фотографію, відеозапис або повідомлення електронної пошти. Часова шкала дозволить повернути втрачений час. З цією функцією ваш комп'ютер з Windows 10 може повернутися в часі на 30 днів назад і показати речі, над якими ви працювали сьогодні вранці, минулого тижня чи кілька тижнів тому. Завдяки підтримці Microsoft Edge і Office 365 для iOS і Android, часова шкала допоможе повернути контент, створений або переглянутий на ходу, в поїздці або ванній кімнаті.

Фокусування уваги (Focus Assist)


Багато з нас щодня проводять перед екранами по 3-6 годин. Часто більшу частину цього часу займає відвідування соціальних мереж, які створюють величезну кількість відволікаючих чинників, заважаючи зосередитися на виконанні дійсно важливого завдання. За нашу увагу ведеться справжня війна. За статистикою, на робочому місці нас відволікають від розпочатої справи або перемикають на інше завдання вже через 3 хвилини, а на повернення до роботи в середньому потрібно до 23 хвилин. Функція «Фокусування уваги» допоможе нам залишатися в робочій зоні, відмовившись від повідомлень від соціальних мереж та інших джерел роздратування. Як тільки завдання буде виконано, з її допомогою можна буде переглянути всі пропущені повідомлення, оновлення і повідомлення. Якщо ви чекаєте якийсь дуже важливий дзвінок або лист, можна вказати людей, яким дозволено долати бар'єр цієї функції.

Покращення для Microsoft Edge



Сфокусуватися на поставленому завданню допоможуть і нові функції Microsoft Edge. Тепер можна відключити звук на вкладці простим кліком по аудіо-іконці. Переглядати веб-сторінки в режимі читання, вивчати PDF-документи, читати електронні книги тепер можна в повноекранному режимі, не відволікаючись на інший контент. Шопінг став простішим, завдяки функції автозаповнення даних в формах оплати. Браузер навчився позбуватися від сміттєвого контенту при друку веб-сторінок. Набір граматичних інструментів допоможе при читанні текстів тим, хто потребує такої допомоги, розбиваючи слова на склади і підсвічуючи різні частини мови.

Диктування (Dictation)



Ми вже встигли звикнути до природних способів спілкування з комп'ютерами, що дозволяють нам говорити з нашими пристроями безпосередньо, виконуючи завдання без ручного набору тексту. Microsoft в голосовому введенні бачить великий потенціал та вірить в те, що він кардинально змінить інтерактивність спілкування з пристроями. В рамках роботи по поліпшенню цієї технології управління комп'ютерами в склад April 2018 Update була включена функція «Диктування». З нею складання заміток або рукописів стало як ніколи простіше: досить встановити курсор в любо текстове поле операційної системи або додатки, натиснути клавіші Win+H і просто почати говорити. Ось тільки скористатися нею поки можна не у всіх регіонах.

Серед менш значущих нововведень квітневого оновлення Microsoft згадує можливість керування пристроями розумного будинку за допомогою голосових команд Cortana, нові інструменти для творчості в Фотографіях, Paint 3D і Змішаній реальності Windows, нові способи поліпшення ігрового досвіду і безпеки в інтернеті, спрощені інструменти для управління IT для корпоративних клієнтів.

За матеріалами: wincore.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.