Як користуватися функцією «Фокусування уваги» у Windows 10

У Windows 10 April 2018 Update компанія Microsoft приділила досить багато уваги поліпшенню продуктивності використання операційної системи, в тому числі і за рахунок запуску нової функції «Фокусування уваги». Про те, як нею користуватися, піде мова далі.

Функція Фокусування уваги (Focus Assist) служить для тимчасового, ручного або автоматичного приховування всіх повідомлень від системи і додатків, окрім найважливіших для користувача. Раніше була відома під ім'ям Тиха година, в April 2018 Update отримала нову назву, призначення і можливості.

1. Для ручного ввімкнення Фокусування уваги найпростіше скористатися однойменною кнопкою в Центрі дій. У цій функції є три стани (рівні фокусування): вимкнено, Тільки пріоритет і Тільки попередження, перемикатися між ними можна послідовним натисненням кнопки. У режимі Тільки пріоритет на робочому столі показуються повідомлення тільки від обраних користувачем додатків і контактів, в режимі Тільки попередження виняток зроблено лише для будильників. Всі інші сповіщення відправляються в Центр сповіщень і користувача не турбують.

2. Налаштування функції Фокусування уваги відбувається в панелі Параметри → Система → Фокусування уваги. Тут її також можна відключити або перевести в один з двох основних режимів роботи, а крім того є можливість задати список пріоритетів і налаштувати автоматичні правила.

3. Задати список пріоритетів і тим самим убезпечити себе від пропуску найважливіших повідомлень, можна за посиланням з промовистою назвою Налаштуйте список пріоритетів. За замовчуванням, системою дозволені сповіщення про нагадування, виклики та SMS, повідомлення від контактів, закріплених на панелі завдань за допомогою функції Люди, а також про додатки Xbox. При необхідності будь-який з дозволених за замовчуванням елементів можна відімкнути.

4. Автоматичні правила дозволяють активувати Фокусування уваги за заданим користувачем розкладом, під час дублювання екрану і в повноекранних іграх (DirectX). Для ввімкнення правила досить перевести його перемикач в положення Вкл.

5. Опція Показати зведені дані про те, що я пропустив під час ввімкнення фокусування уваги, активує показ сповіщень після відключення фокусування, що містить перелік додатків, повідомлення від яких ви пропустили, їхній лічильник і пропозиція переглянути їх в Центрі сповіщень.

За матеріалами: wincore.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.