Як видалити Root права з Android пристрою

Тут я писав, як що таке рут-права на Андроїд і для чого вони потрібні. Але дехто, покористувавшись рутованим пристроєм, хоче видалити рут права. Причини можуть бути різноманітні. Багато в кого висне ґаджет після отримання root прав, хтось боїться вірусів. При звертанні в сервісний центр для ремонту по гарантії також необхідно видалити рут, бо інакше телефон не приймуть на безплатний ремонт.
Отже, як видалити рут-доступ зі смартфона чи планшета?




Якщо ви пам’ятаєте назву програми, якою ви робили рут доступ, то, у більшості випадків вона повинна мати функцію видалення рут прав. Якщо такої функції нема, то згодиться універсальний спосіб, який полягає в наступному.


Скачуємо будь-який файловий менеджер з підтримкою рут-доступу, наприклад, ES Провідник. Даємо програмі рут-доступ. Тоді заходимо в папку system/bin і видаляємо звідти файли su i busybox (може бути тільки перший файл. Заходимо далі в system/хbin і видаляємо звідти ті ж файли. Потім перезавантажуємо ґаджет. Root-права видалено!

P.S. Якщо ви встановлювали модифікований Recovery (режим відновлення), то його потрібно видалити перед видалення рут-доступу.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.