Обнулення помилки принтера Canon



Принтери Canon є одними з найкращих на ринку. А вкупі із СНПЧ – системою неперевної подачі чорнил – вони стають потужною домашньою поліграфічною ситемою, хоч якби пафосно це не звучало ;-) . Але навіть надійна техніка часто дає збій. Найчастішими неполадками з Кенонами є код помилки, який з’являється на світлодіодному дисплеї на корпусі принтера. Це може буди помилка Е03 – застрягання паперу в принтері, Е04, Е05 – несправність одного з картриджів та деякі інші. В інструкції користувача описано як виправити ці помилки. Але багато хто зустрічається з тим, що принтер та картриджі в робочому стані, нічого не пошкоджено, але помилка все одно висвічується. Із цієї ситуації є вихід – скидання (reset) принтера Canon.




Причиною даних неполадок є те, що виробник на заводі закодовує в картридж певний термін, протягом якого він повинен бути використаний. Якщо цей термін минає – принтер заблоковується, хоча картридж може бути цілком справний.
Зразу хочу зауважити, що скидання принтера і скидання памперса (абсорбера чорнил) це різні речі! В даній статті піде мова про обнулення помилки принтера, яка виникає через вище описаний програмний глюк. Спосіб випробуваний на БФП Canon MP250, але підходить і для багатьох інших принтерів. Отож, якщо у вашого принтера вискочила помилка E03, Е04, Е05, Е07, але ви не знайшли ніякої причини цієї помилки, зробіть наступне:

  1. Коли принтер знаходиться у включеному стані – затисність кнопку з червоним трикутником в кружечку.
  2. Не відпускаючи кнопки (!!!), тиснемо на кнопку ввімкнення принтера.
  3. Утримуючи ці дві кнопки на протязі десь 5 секунд, забираємо палець із кнопки з червоним трикутником, продовжуємо тримати затиснутою кнопку ввімкнення, тоді 2 рази тиснемо на кнопку з трикутником.
  4. Чекаємо близько 30 секунд, поки на індикаторному лисплеї не з’явиться «0». Відпускаємо кнопку ввімкнення.
  5. Натискаємо на кнопку з трикутником 4 рази.
  6. Натискаємо 2 рази кнопку ввімкнення.
  7. Ще раз натискаємо кнопку ввімкнення, щоб вимкнути принтер. Тепер він скинутий (обнулений).
  8. Далі треба обнулити картриджі. Витягаємо з принтера кабель живлення та USB-кабель.
  9. Відкриваємо каретку з картриджами (попередньо піднявши модуль сканера, звичайно :-) ) і затискаємо кнопку ввмкнення принтера.
  10.  Тримаючи кнопку ввмікнення, під’єднюємо обидва кабелі до принтера (кабель живлення повинен бути ввімкнений в розетку!)
  11.  Закриваємо кришки, що фіксують картриджі в каретці та відпускаємо кнопку живлення. Картриджі обнулено!

Хочу зауважити, що я зі своїм принтером проробив тільки преші три кроки, і помилка зникла! Але радив би провести процедуру до кінця. Ну і насамкінець стандартна фраза – вищеописану маніпуляцію ви робите на свій страх і ризик, адміністрація сайту не несе ніякої відповідальності за неполадки, що можуть виникнути з вашою технікою!

Коментарі

  1. першого разу вийшло. потім він знову видав помилку. наступні рази не виходило

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.