Opera Max для Android дозволить стискати весь інтернет-трафік на пристрої

Компанія Opera Software оголосила про початок бета-тестування нової програми Opera Max для Android, призначеної для компресії (стиснення) всього мобільного трафіку на пристрої.

Opera Max стискає відео, зображення і текст, які користувач завантажує на свій смартфон, незалежно від того, який додаток він для цього використовує.



Після включення режиму компресії трафіку в Opera Max всі запити на завантаження даних починають йти через сервери Opera, де і відбуватиметься стискання контенту. Додаток достатньо запустити один раз.

Opera Max - аналог функції Opera Turbo, яка наявна у браузерах Opera Mini і Opera, але стискає трафік не тільки в браузері, а й в інших додатках.

Ефективність стиснення залежить від програми, виду контенту та обсягу даних. Opera Max не працює з запитами HTTPS, тобто не може стискати зашифровані дані. Це означає, що Opera Max не зможе економити трафік, наприклад, у додатку Facebook, який використовує таке з'єднання.

У більшості додатках, однак, застосовуються звичайні запити HTTP, тому Opera Max з ними сумісна, розповіли в Opera Software.

Взяти участь в бета-тестуванні нового додатка на даний момент можуть тільки жителі США. Найближчим часом в компанії обіцяють надати аналогічну можливість користувачам в інших країнах.

Розробники повідомили, що на період тестування додаток буде безкоштовним. Потім він стане платним або залишиться безкоштовним з показом реклами.

У компанії повідомили, що також планується випуск Opera Max для iPhone. Випуск фінальної версії Opera Max для Android і iPhone очікується на початку наступного року.

За матеріалами http://vk.com/opera_mobile

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.