Плеєр Winamp продовжить своє існування з новим власником

Нещодавно я писав про те, що плеєр Winamp закриють - http://svit-gadgetiv.blogspot.com/2013/11/winamp-zakryyut.html.
Ймовірно, він продовжить своє існування - завдяки новому власнику, переговори з яким компанія AOL (творець плеєра) практично завершила. У листопаді повідомлялося, що з 20 грудня плеєр більше не можна буде завантажити з офіційного сайту.



Компанія AOL знаходиться на завершальній стадії переговорів про продаж підрозділу з розробки плеєра Winamp і підтримки сервісу персональних інтернет-радіостанцій Shoutcast.

За словами джерела, в AOL переконані в тому, що їм вдасться домовитися про продаж з другою стороною, з якою в даний час ведуться переговори. Ім'я покупця не повідомляється.

У листопаді AOL повідомила користувачів Winamp, що з 20 грудня плеєр Winamp більше не можна буде завантажити з офіційного сайту, робота сервісу Shoutcast також припиниться. А трохи пізніше джерела TechCrunch повідомили, що в покупці підрозділу зацікавлена ​​корпорація Microsoft.

На даний момент можливість завантаження плеєра з офіційного сайту збереглася. Джерело, на який посилається TechCrunch , переконане, що і сайт Winamp, і сервіс Shoutcast продовжать функціонувати після 20 грудня, так як у розробників з'явиться новий інвестор.

Плеєр Winamp і сервіс Shoutcast були розроблені компанією Nullsoft. У 1999 р. AOL придбала її за $ 80 млн. В одному з інтерв'ю засновник Nullsoft Джастін Франкель (Justin Frankel) заявив , що принципи керівництва в AOL негативно позначаються на проекті. Джерела стверджують, що компанія вирішила позбутися плеєра Winamp, так як втратила до нього інтерес.

За матеріалами http://proit.com.ua/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.