Як розблокувати Bootloader на Google Nexus

В статті піде мова про те, як можна розблокувати Bootloader на Samsung Nexus S, Samsung Galaxy Nexus, LG Nexus 4, LG Nexus 5, Asus Nexus 7 і Samsung Nexus 10 під управлінням всіх можливих версій Android за допомогою Nexus Root Toolkit. Розблокований бутлоадер (завантажувальник або ж «загружчик») необхідний для встановлення кастомного рекавері чи сторонньої прошивки, такої як CyanogenMod, наприклад.



Інструкція по розблокуванню Bootloader на Google Nexus

Всі дані з внутрішньої пам'яті видаляться, тому зробіть бекап за допомогою програм Helium або Titanium Backup, якщо є рут права.

Крім цього ви можете налаштувати резервне копіювання перейшовши в «Налаштування» >> «Відновлення та скидання». Що стосується додатків в останньому випадку, то у вас збережуться тільки ті ігри та програми, які були встановлені з Google Play.
Якщо ви все-таки втратите дані, а резервну копію не створите, то більшу частину даних можна відновити за допомогою Wondershare Dr.Fone або 7-Data Android Recovery.

Тепер перейдемо до розблокування бутлоадера:

1. Скачайте Nexus Root Toolkit з офіційного сайту.
2. Підключіть ваш пристрій до комп'ютера, включивши перед тим налагодження по USB (Налаштування – Опції розробника – Режим розробника).
3. Скачайте драйвера, якщо їх нема. Зазвичай вони встановлюються автоматично.
4. Відкрийте Nexus Root Toolkit і виберіть ваш пристрій зі списку. Там же виберіть версію Android.
5. Відкриється головне вікно. Натисніть «Unlock».
6. Тепер в наступних двох вікнах натисніть "ОК".
7. Після цього програма повідомить вас про те, що потрібно звернути увагу на екран вашого Nexus-пристрою. Дочекайтеся, поки на ньому з'явиться напис «Unlock bootloader?» І два варіанти відповіді: «Yes» і «No». За допомогою клавіш регулювання гучності перейдіть на «Yes» і підтвердіть свій вибір кнопкою живлення.
8. Після цього ваш девайс перезавантажиться і при включенні ви побачите відкритий замочок.

Якщо у вас раптом виникнуть проблеми з визначенням пристрою в пункті 6, відкрийте «Full Driver Installation Guide» і встановіть драйвера. Зазвичай «Driver Solution #1» допомагає, але якщо знову нічого не вийде, спробуйте завантажити інші рекомендовані драйвера.

P.S. Цією ж програмою можна отримати рут-права на пристроях Google Nexus.

За матеріалами http://4idroid.com/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.