Як відновити пароль блокування екрану на Android за допомогою програми Adb Run

Якщо ви забули графічний ключ на своєму смартфоні або планшеті, а способи скидання пароля або графічного блокування на Android, описані тут, не допомогли, можна це зробити за допомогою чудової програми для Windows Adb Run. Наявності root не потрібно, потрібно лише підключити пристрій через USB до ПК і включити налагодження по USB.

Отже, почнемо. Особливо складного нічого немає. Завантажуємо програму Adb Run звідси (автор програми Шипілов Віталій), установлюємо і запускаємо.
Отримуємо ось такий екран. Управління у програмі просте: пишемо цифру і тиснемо Enter. Нас цікавить пункт 6-Unlock Gesture Key. Вибираємо його, тобто пишемо цифру 6.





Існує два методи видалення графічного ключа. При натисканні цифр 1 або 2 в самій програмі всі дії відбудуться автоматично, але варто розповісти, як саме вони працюють.




Метод 1: видалення файлу gesture.key з папки /data/system. Саме він відповідає за ваш графічний ключ. Після цього просто перезавантажте ваш пристрій і введіть будь-який графічний ключ.


Метод 2: обнулення даних в system.db з папки /data/system.
Якщо ж щось пішло не так, графічний ключ можна буде видалити вручну трьома способами.

Спосіб 1: запускаємо на ПК командний рядок. (Пуск-Виконати-пишемо cmd, для Windows 7,8 можна просто ввести в пошук в Пуску cmd)

Далі вводимо команди по черзі:

cd /
cd adb/progbin
adb shell
rm /data/system/gesture.key

Спосіб 2: знову відкриваємо командний рядок і вводимо в цей раз такі команди (знову по черзі, не пишіть все в одному рядку):


cd /

cd adb/progbin
adb shell
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name=’lock_pattern_autolock’;
update system set value=0 where name=’lockscreen.lockedoutpermanently’;
.quit

Перезавантажуємо смартфон і графічного ключа більше нема. 

Спосіб 3: для цього знову запускаємо програму Adb Run, але тепер нам потрібен буде пункт 7-Manual. Вибираємо його. 



У цьому меню вибираємо пункт 3-Shell. І далі вводимо такі команди:

su
rm /data/system/locksettings.db
rm /data/system/locksettings.db-wal
rm /data/system/locksettings.db-shm
reboot

УВАГА! Всі способи описані в цій статті спрацюють лише в тому випадку, якщо у вас було включене Налагодження по USB (Відладка по USB), яку треба включити в Налаштуваннях ->Опції розробника.

Джерело: http://4idroid.com/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.