Що таке Xposed Framework на Android і як його встановити

ОС Android від Google має чимало переваг у порівнянні з іншими системами. Наприклад її можна змінювати і переналаштовувати практично до невпізнання. Але щоб це було можливо, знадобиться отримати права root доступу. Тоді функції деяких додатків зможуть вийти за звичні рамки.

Маючи права root доступу, можна управляти системою на всі сто. У межах розумного, звичайно. Перевстановити прошивки і модифікувати критично важливі функції просто так не вийде. Процес досить важкий для новачка. Натомість є альтернативний спосіб розширити функціональність андроїд-ґаджета, про який ви зараз і дізнаєтеся. 


Скріншоти програми



Для безпечного збільшення функціональності пристрою варто використовувати Xposed Framework. З його допомогою ви легко завантажите та встановите будь-які патчі та доповнення, просто отримавши root права, нічого більше розблоковувати не потрібно. Xposed Framework допоможе вам без всякого перепрошивання змінити зовнішній вигляд системи та додати в неї нові функції.

Xposed Framework з'явився завдяки одному з користувачів форуму XDA-Developers. Це indie-розробник, якого можна знайти по ніку rovo89. Тепер просто маючи root доступ, можна завантажувати нові модифікаційні модулі і користуватися функціями, які ніколи не входять в стандартний набір можливостей ОС Андроїд.

Додаток виявилося настільки зручним, що інші розробники теж стали встановлювати свої програми тільки через нього.

Хочете і ви спробувати розширити можливості вашого андроїда? Це не займе багато часу, а результат перевершить всі очікування. Але перед тим як продовжувати, для надійності бажано попередньо зберегти резервну копію системи за допомогою програм рекавері TWRP або ClockworkMod. Якщо у вас їх немає, тоді потрібно скопіювати на карту пам'яті всі важливі файли і додатки і скористатися Titanium Backup.

Також перевірте версію вашого Андроїда. Xposed Framework працює тільки на ICS, тобто починаючи від версії 4.0 і вище. На більш старих версіях програма просто не встановиться. І ще на вашому пристрої повинні бути отримані root права.

Як встановити Xposed Framework

Скачайте собі найновіший апк-файл Xposed Installer і знайдіть його через будь-який файловий менеджер вашого пристрою, запустіть файл, щоб почати установку. Або ж скачайте цей додаток з Google Play. Коли установка завершиться, в списку встановлених програм знову знайдіть Xposed Installer і відкрийте його.

Коли програма відкриється, знайдіть пункт меню Framework. Там треба натиснути кнопку Встановити/Оновити. Після цього може здатися, що програма зависла, але не варто поспішати. Через деякий час додаток «оживе» і видасть запит Суперкористувача. Це означає що Xposed Installer намагається отримати root права. Само собою, що для продовження роботи доступ до можливостей Суперкористувача потрібно дозволити.

Потім з'явиться вікно, де відображається хід установки програми. Коли установка буде завершена, треба щоб зміни вступили в силу. Для цього перезавантажте свій пристрій. Можна скористатися кнопкою, яку запропонує програма.
Після перезавантаження пристрою установка Xposed Framework буде завершена. Насправді ця програма не містить в собі ніяких програмних модулів і не додає в систему нові функції. Розширення функціоналу відбувається за рахунок завантаження нових модулів, які якраз і забезпечують вас новими можливостями.

Тепер можна перейти до наступного кроку. Де ж шукати і як встановлювати ці самі нові модулі. Це зовсім не складно.

Як встановлювати модулі для Xposed Framework

У цьому процесі немає нічого особливого. Модулі для Xposed це звичайнісінькі apk архіви, тому їх установка принципово нічим не відрізняється від установки будь-яких інших програм. У Xposed треба знайти розділ, з якого робиться завантаження нових модулів. Він так і називається - Downloads. Там викладено багато модулів з різними функціями, вони тестувалися на різних пристроях і з великою часткою ймовірності будуть коректно працювати на вашому. Також свіжі модулі можна знаходити на тематичних форумах і сайтах, типу XDA або ж 4PDA.
Отже, відкриваєте розділ Downloads в програмі Xposed і можете встановлювати ті модулі, які вам сподобалися. У кожного модуля в списку завантажень є опис з тими функціями, які з'являться або зміняться після його встановлення. Після вибору будь-якого модуля відкривається сторінка з детальними подробицями про його можливості, скріншотами і т.д.
Щоб встановити модуль, виберіть його в загальному списку, а потім прокрутіть сторінку вниз до кнопки Download. Після завантаження модуль встановлюється аналогічно будь-якій іншій звичайній програмі. Після установки модуль буде доступний з локального списку завантажених модулів в меню Xposed.

Запуск і керування модулями в програмі Xposed

Потрібно знати - навіть скачавши і встановивши собі новий модуль, він ніяк не вплине на ваш Андроїд. До тих пір, поки ви не запустите встановлений модуль. Неважливо, як ви його встановлювали - через Xposed, або скачавши апк з іншого сайту. У будь-якому випадку з’явиться повідомлення, що модуль не включено. Натисніть на це повідомлення, щоб перейти в розділ управління встановленими модулями в Xposed.
У меню модулів можна запускати і припиняти дію будь-яких встановлених на пристрій модулів.
Натисніть на назву якогось з модулів щоб подивитися, на що він в даний момент впливає, включити або змінити його опції. Іноді зміни не вступають в силу без перезавантаження. Тому якщо ви бачите, що настройки помінялися, але ніякого ефекту немає, тоді перезавантажтеся.
Завантажуйте нові модулі, встановлюйте їх, запускайте і користуйтеся новими зручними функціями. Якщо ви правильно підберете модулі для свого пристрою, то його функції настільки покращаться, що ви потім точно не захочете повертатися до стандартного вигляду меню. При цьому вам не потрібно нічого перепрошивати або встановлювати заново в системі. Завдяки Xposed все робиться набагато простіше.

За матеріалами http://vk.com/android_os

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.