Не працює мікрофон в Skype – вирішення проблеми

В статті піде мова про те, як налаштувати свій мікрофон, якщо ваш співрозмовник не чує Вас у скайпі.





Активація мікрофона

Для початку перевірте, чи включений у вас мікрофон. Зараз дуже часто в гарнітурах є спеціальна кнопка, за допомогою якої вмикається і вимикається мікрофон. Дуже часто причина криється саме в цьому.
Також в деяких гарнітурах активація мікрофона відбувається, коли ви підносите мікрофон до рота.
Отже, мікрофон включений, а вас і далі не чути? Тоді уважно подивіться на вікно в Skype, яке відкривається під час дзвінка. Там є кнопка вимкнення мікрофону. Можливо, ви її випадково натиснули.
Вас не чути далі? У цьому випадку варто більш уважно розібратися з настройками.

До комп'ютера або ноутбука підключено кілька пристроїв з мікрофоном

Найпоширеніша причина, чому не працює мікрофон в скайпі - до вашого комп'ютера підключено кілька пристроїв з мікрофонами. Наприклад: навушники і веб-камера з вбудованим мікрофоном.
Також це може статися, коли в момент установки скайпу потрібний мікрофон не був підключений. Скайп автоматично встановив параметри мікрофона, наприклад, для веб-камери. Минув час, ви підключили навушники, а камеру відключили. Для того щоб людина на іншому кінці екрана змогла вас почути, необхідно вказати потрібний пристрій в настройках скайпу.

Налаштування Skype

Для початку перевірте налаштування Skype: зайдіть в «Інструменти» - «Налаштування»:
Зліва натисніть «Налаштування звуку», після чого справа з'явиться меню з налаштуваннями мікрофону.
Клацніть на стрілочку і в меню вибираєте той мікрофон, через який збираєтеся спілкуватися в Skype. Після чого не забудьте зберегти зміни, натиснувши на кнопку «Зберегти» у правій нижній частині відкритого вікна.
Тепер розглянемо варіант, коли ви перевірили вищезазаначені пункти. В результаті в налаштуваннях скайпу були вказані вірні параметри, або ви змінили їх на потрібні. Але мікрофон не працює далі. Що робити тоді?
У цьому випадку варто перевірити системні налаштування Windows, і які з пристроїв активні на даний момент.

Налаштування Windows

Зайдіть в «Пуск» - «Панель керування», знаходимо іконку «Звук» і вибираємо підпункт «Управління звуковими пристроями»:
У вас відкриється вікно, де в першій вкладці Відтворення ви побачите всі на даний момент підключені до комп'ютера пристрою. Якщо гарнітура у вас є в списку, клацаєте по ній правою кнопкою миші і в меню виберете пункт «Використовувати за замовчуванням».
Потім перейдіть у вкладку «Запис». У списку відобразяться всі підключені до комп'ютера мікрофони. Це можуть бути: мікрофон гарнітури, мікрофон, вбудований в ноутбук, зовнішній мікрофон usb камери або окремий usb мікрофон.
Обираєте той, який потрібен вам в даний момент, клацаєте по його іконці правою кнопкою мишки і в контекстному меню вибираєте кнопку «Включити», якщо він відключений. Також натисніть на потрібний мікрофон правою кнопкою миші і виберіть «Використовувати за замовчуванням» і натиснувши ще раз, виберіть «Використовувати пристрій зв'язку за замовчуванням».
Але бувають випадки, коли у вкладці «Звук» ваша гарнітура просто відсутня. Це означає, що комп'ютер її не бачить.

Чому система не бачить ваш пристрій?
Зазвичай звукова карта відразу визначає, до якого роз'єму підключені ті чи інші пристрої і система автоматично встановлює драйвер для виявленого пристрою. Для підкдючення деяких навушників чи мікрофонів може знадобитися драйвер.
Тому для того, щоб ваш комп'ютер побачив гарнітуру, спочатку необхідно запустити диск, що йшов у комплекті, і встановити всі необхідні для роботи драйвера і програми. Після цього, нове обладнання відобразиться і ви зможете його активувати.
Але, якщо з драйверами встановилася програма, за допомогою якої можна міняти звукові ефекти ваших навушників, налаштовувати гучність і інші параметри - обов'язково перевірте, щоб мікрофон був активований і в ній.
Якщо всі вищезгадані інструкції не допомогли, тоді мікрофон просто вийшов з ладу, і прийдеться придбати новий.


За матеріалами useroff.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.