Як відключити автоматичне оновлення у Windows 10

Автоматичні оновлення у Windows досить корисна функція, яка дозволяє вчасно оновити систему та додати в неї нові функції. Але деколи оновлення можуть призводити до збоїв у роботі Windows. Та й не всі мають безлімітний інтернет, тому змушені контролювати кількість завантажуваного з Інтернету.



Варто зауважити: за замовчуванням, відключити завантаження та установку оновлень можуть тільки користувачі Windows 10 Професійної, у Windows 10 Home цього зробити не можна. Незалежно від редакції Windows 10 не можна відмовитися від оновлень учасникам програми Windows Insider.

Способи відключення оновлення у Windows 10

1. Найпростіший спосіб відключення оновлень: потрібно перейти в панель Параметри → Оновлення та безпек
а → Центр оновлення Windows → Додаткові параметри і встановити галочку напроти пункту «Відкласти оновлення». Варто зауважити, що оновлення безпеки в цьому випадку все одно будуть скачуватися і встановлюватися, для повного відключення скористайтеся одним з інших варіантів, наведених нижче.

2. Власників ноутбуків, планшетів і ПК з Wi-Fi адаптерами можуть заблокувати установку оновлень простим переведенням свого бездротового з'єднання в розряд лімітованих. З метою економії трафіку і засобів користувача, Windows 10 не використовуватиме його для скачування оновлень. Цей спосіб можна рекомендувати користувачам Домашньої редакції як найпростіший і безпечний. Зробити це можна в панелі Параметри → Мережа та інтернет → Wi-Fi → Додаткові параметри, встановивши перемикач «Задати як лімітне підключення» в положення «Вкл». При цьому користувач як і раніше зможе завантажувати і встановлювати оновлення вручну, скориставшись кнопкою «Завантажити» у службі Windows Update.

3. Повністю відключити установку оновлень можна шляхом відключення служби Windows Update. Зробити це можна за наступним способом: Керування комп'ютером → Служби і додатки → Служби, скористатися яким можна з контекстного меню кнопки «Пуск». У відкритому необхідно знайти Центр оновлення Windows в списку служб, відкрити властивості цієї служби, у випадаючому списку «Тип запуску» вибрати «Відключено», в розділі «Стан» скористатися кнопкою «Зупинити», а потім застосувати зміни натисненням на кнопку «ОК» . Перевірка оновлень в такому випадку завершиться з помилкою.

За матеріалами wincore.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.