Медичні додатки на Android

Ця стаття буде корисна для медичних працівників різних спеціальностей, а також для студентів-медиків, оскільки далі мова піде про деякі корисні та безкоштовні медичні програми для смартфонів та планшетів на ОС Android.




1. Довідник лікаря: MedAssist. Додаток містить безліч корисної інформації, а саме: протоколи діагностики та лікування захворювань МОЗ України, довідник зареєстрованих лікарських засобів, формуляр лікарських засобів (з доведеною ефективністю і допустимим рівнем безпеки), міжнародний АТС-класифікатор, міжнародний класифікатор хвороб (МКХ-10 ), норми основних лабораторних аналізів і функціональних показників, медичні новини та статті від провідних експертів, а також можливість пошуку найближчої аптеки з відповідним за ціною ЛЗ, її адресу, режим роботи, телефон та місцезнаходження на карті. Основний недолік програми – не працює без інтернету, але трафіку вона споживає дуже мало, тому для користування нею достатньо навіть повільного 2G інтернету. Скачати в Google Play можна тут.

2. Аналізи. Додаток містить норми всіх найпоширеніших лабораторних досліджень. Працює без підключення до інтернету. Скачати в Google Play можна тут.

3. Гіпертонія. Довідник лікаря. Додаток розроблений на основі «Рекомендацій з лікування артеріальної гіпертонії Європейського товариства гіпертонії і Європейського товариства кардіологів 2013 року» (ESH/ESC 2013) та Уніфікованого клінічного протоколу первинної, екстреної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Артеріальна гіпертензія» МОЗ України. Містить основну інформацію про антигіпертензивні засоби та їхню комбінацію у різних груп пацієнтів. Потребує підключення до інтернету. Скачати в Google Play тут.

4.  ЕКГ. Довідник по електрокардіографії з ілюстраціями. Містить норми ЕКГ та патологію. Не працює без інтернету. Скачати в Google Play тут.

5. CardiopulmonarySound
аускультативні звуки при захворюваннях серця та легень. Додаток працює без інтернету, але має тільки англомовну версію. Скачати в Google Play тут.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.