Цікавий спосіб очистити пам’ять на iPhone та iPad

Кожному активному власникові iPhone і iPad хоча б раз у житті доводилося очищати вбудовану пам'ять свого ґаджета для того, щоб встановити нову гру, додаток або завантажити відео. Зазвичай проблема вирішується видаленням чогось, чого «не шкода». Але є ще один, дуже незвичайний спосіб.



Що найприємніше - йти на серйозні кроки на кшталт джейлбрейка вам не буде потрібно (хоча цей спосіб працює і на зламаних iPhone і iPad).

Як звільнити місце у внутрішній пам’яті на iPhone або iPad
1. Відкрийте на своєму iPhone або iPad додаток Налаштування, перейдіть до Основних, а потім виберіть розділ Сховище і iCloud. Запам'ятайте, скільки вільного місця у вас є.

2. Відкрийте на iOS-пристрої додаток iTunes Store.

3. У нижній частині екрана виберіть розділ Фільми та візьміть в оренду фільм, розмір якого більший за доступне вільне місце на вашому девайсі (не хвилюйтеся, грошей з вас не візьмуть). Обирайте фільм саме за цим критерієм - це дуже важливо! Дізнатися розмір файлу просто: прокрутіть сторінку з описом фільму вниз до розділу Інформація та знайдіть пункт Розмір.

4. Натисніть кнопку Напрокат. Гроші не зникнуть - з'явиться попередження про те, що вам не вистачає вільного місця.

5. У діалоговому вікні буде кнопка Налаштування. Натисніть на неї і знову виберіть Сховище і iCloud.

Ви відразу ж помітите, що вільного місця стало більше.

Як саме це працює, не зовсім ясно. Мабуть, Apple в гонитві за прибутком (не відпускати ж просто так клієнта) змушує iOS видаляти в цій ситуації тимчасові файли і кеш.

Процедуру можна повторювати раз за разом, поки ви не отримаєте достатній обсяг вільної пам'яті. Головне - не забувати кожен раз вибирати фільм, розмір якого більший, ніж доступне вільне місце у пам’яті, інакше гроші за оренду фільму заплатити все-таки доведеться.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.