Як встановити Windows на MacBook

Ноутбуки MacBook від Apple та комп’ютери iMac набирають останнім часом шалену популярність серед українських користувачів. Але не всі готові відмовитися від зручної Windows та перейти на macOS. Тому в статті піде мова про те, як встановити Windows на MacBook та iMac.



Після встановлення Віндовс стандартна macOS нікуди не дінеться. Встановити потрібну ОС для завантаження за замовчуванням можна буде в панелі налаштувань «Завантажувальний том» в macOS.

Установка ОС Windows за допомогою програми Boot Camp
Програма Boot Camp дозволяє встановити ОС Microsoft Windows на комп'ютери Mac.
Для того, щоб почати процес установки, знадобиться наступне:
- комп'ютер Mac з процесором Intel;
- інсталяційний носій або образ диска (ISO) Microsoft Windows, що містить 64-розрядну версію ОС Microsoft Windows 8 або більш пізній випуск;
- клавіатура, миша або трекпад Apple або клавіатура і миша USB;
- не менше 55 ГБ вільного простору на завантажувальному жорсткому диску;
- для більшості моделей Mac також необхідний порожній USB-носій ємністю 16 ГБ або більше. *

*Наступні моделі використовують для тимчасового зберігання даних в процесі установки Windows вбудований диск, і для них не потрібен флеш-накопичувач USB:

MacBook Pro (з дисплеєм Retina, 13 дюймів, початок 2015);
MacBook Pro (з дисплеєм Retina, 15 дюймів, середина 2015);
MacBook Air (13 дюймів, початок 2015);
MacBook (з дисплеєм Retina, 12 дюймів, початок 2015);
MacBook (з дисплеєм Retina, 12 дюймів, початок 2016 г.);
iMac (з дисплеєм Retina 4K, 21,5 дюйма, кінець 2015 г.);
iMac (21,5 дюйма, кінець 2015 г.);
iMac (з дисплеєм Retina 5K, 27 дюймів, кінець 2015 г.);
iMac (з дисплеєм Retina 5K, 27 дюймів, середина 2015);
Mac Pro (кінець 2013).


1. Перевірка системних вимог

Для роботи деяких версій ОС Windows потрібен певний процесор, більше вільного місця на диску і оперативної пам'яті (RAM), ніж для інших. Перевірте системні вимоги для вашої версії ОС Windows в документації з комплекту поставки. Потім відкрийте програму Інформація про систему, щоб дізнатися відомості про модель вашого комп'ютера Mac.

2. Отримання образу диска Windows
При покупці ОС Windows надається завантажений файл образу диска (ISO), диск чи USB-носій. Якщо у вас є диск DVD з копією ОС Windows, вам, можливо, буде потрібно створити образ цього диска для роботи з Boot Camp - за допомогою Дискової утиліти. Якщо ви отримали свою версію Windows на USB-носію, ви можете завантажити образ ISO з веб-сайту Microsoft.

3. Запуск програми «Асистент Boot Camp»

Програма «Асистент Boot Camp» дозволяє за допомогою покрокових інструкцій встановити ОС Windows на комп'ютер Mac. На цьому етапі ISO образ вже повинен бути завантажений на Mac. Відкрийте цю програму в підпапці «Утиліти» папки «Програми» і дотримуйтесь інструкцій на екрані, щоб завантажувальний диск автоматично розбився на розділи і завантажилися всі необхідні драйвери програмного забезпечення для ОС Windows. Підключіть порожній USB-носій, якщо під час установки з'явиться відповідний запит.

4.Форматування розділу ОС Windows
Після завершення роботи асистента комп'ютер Mac перезавантажиться і запустить установку ОС Windows. Коли з'явиться запит на вибір розділу для установки ОС Windows виберіть розділ BOOTCAMP, а потім виберіть пункт Форматувати.
Цей крок необхідний тільки при установці ОС Windows з використанням флеш-накопичувача або оптичного дисковода. В інших випадках правильний розділ вибирається і форматується автоматично.

5. Установка ОС Windows
Щоб завершити установку ОС Windows, дотримуйтеся порад на екрані.

6. Перезавантаження комп'ютера
Після установки ОС Windows можна перемикатися між macOS і Windows. Щоб вибрати завантажувальний диск, використовуйте панель налаштувань «Завантажувальний том» в ОС macOS або елемент Boot Camp в системній області панелі завдань ОС Windows. Потім перезавантажте комп'ютер.

За матеріалами: support.apple.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.