Не скачується додаток з App Store – вирішення проблеми

Деколи буває так, що ви скачуєте якийсь додаток з App Store, але несподівано завантаження припиняється, прогрес-бар на іконці зупиняється, вона залишається темною і «неклікабельною». Так буває рідко, але все-таки буває. З чим пов'язана проблема і що можна зробити для її вирішення? Нижче будуть перелічені причини та шляхи вирішення.



Не завантажується додаток через проблеми з доступом до інтернету
Найбільш ймовірна причина – проблема з мережею. Можливо, швидкість передачі даних дуже низька або доступ в інтернет зовсім відсутній. Перевірте інтернет-з'єднання, якщо все в порядку, натисніть на іконку програми два рази - так ви спочатку зупините, а потім знову запустите скачування. Після цієї нехитрої маніпуляції завантаження продовжиться. Якщо цього не відбулося, дивіться наступні поради.

Не встановлюється гра (додаток) з App Store через проблеми на серверах Apple
Навіть у Apple бувають збої. Можливо, проблема із завантаженням додатка пов'язана з нестабільною роботою інтернет-сервісів компанії. На офіційному сайті яблучної компанії існує спеціальний розділ Статус системи, на якому можна дізнатися статус роботи всіх інтернет-сервісів компанії Apple, в тому числі і App Store.

Зависло завантаження - спробуйте використовувати мобільний інтернет
Буває, що деякі компанії-постачальники інтернету періодично повідомляють про те, що Apple блокує їх IP-адресу і не «пускає» в світ контенту. Спробуйте відключити Wi-Fi (або підключитися до іншого провайдера) і скористатися, наприклад, мобільним (стільниковим) інтернетом, щоб завантажити програму.

Не скачується додаток (гра) - а чи є вільне місце на iPhone і iPad?
У більшості випадків причиною може стати банальна ВІДСУТНІСТЬ вільного місця в пам’яті iPhone або iPad. Подивитися інформацію про вільну пам’ять на iOS-пристрої можна за шляхом Налаштування -> Основні -> Інформація про пристрій -> Доступно.

Завантаження неможливе через неправильний вхід в App Store
Проблеми з функціонуванням App Store можуть бути викликані і незавершеною (некоректною) зміною облікового запису Apple ID. Спробуйте здійснити повторний вхід в App Store. Для цього перейдіть за шляхом Налаштування -> iTunes Store і Apple Store, натисніть на Apple ID (адреса електронної пошти), у вікні виберіть Вийти, після чого перезавантажте пристрій і знову авторизуйтесь в віртуальному магазині Apple використовуючи дані Apple ID.

Не скачується контент - випадково натиснули на паузу 
Можливо, ви ненароком зупинили завантаження дотиком до іконки і таким чином зупинили скачування? Таке теж буває. Тоді зробіть те ж, що і в попередньому пункті - натисніть на іконку один раз і подивіться, яким буде результат.

Перезавантажте пристрій
Не допомагає? Тоді скористайтеся таким знайомим всім нам способом, як перезавантаження. Натисніть кнопку живлення і тримайте до поява слайдера Вимкніть. Вимкніть iOS-пристрій, а потім його ввімкніть за допомогою натискання (близько 3 секунд) на ту ж кнопку.

Видаліть і спробуйте встановити повторно
Спосіб з розряду «просто, але ефективно» для додатків, які не хочуть оновлюватися. Видаліть іконку (для цього доторкніться до неї пальцем на кілька секунд, а потім натисніть на «хрестик»). Потім перейдіть в App Store, знайдіть потрібну програму ще раз і спробуйте її завантажити.

Завантаження ще однієї програми
Спробуйте завантажити будь-яку іншу гру або програму з магазину додатків Apple (зрозуміло, безкоштовну). Цілком ймовірно, що ваш iPhone або iPad завантажить її, а потім і потрібен вам додаток.

Скачайте через iTunes на комп'ютері
Якщо «нічого не допомагає» - залишається «комп’ютерний» спосіб. Зверніться до головної «яблучної» програми для комп'ютерів. Відкрийте на своєму РС або Мас iTunes, знайдіть і скачайте потрібний додаток (App Store - Пошук в магазині). Синхронізуйте свій ґаджет з комп'ютером. Згодом програма з'явиться на екрані вашого девайса.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.