Як запустити диспетчер завдань в macOS

«У будь-якій незрозумілій ситуації тисни Ctrl + Alt + Del» - цим постулатом вже десятки років керуються користувачі операційної системи Windows. Однак з переходом на Apple macOS цей принцип втрачає актуальність, що ж njls робити в разі "зависання" програм і інших неприємностей?


MacOS відрізняється від платформи Microsoft кращою стабільністю роботи, але забезпечити абсолютну безперебійність системи «яблучні» розробники, звичайно ж, не можуть. При використанні коректного операційного забезпечення позаштатні ситуації трапляються нечасто, проте не слід виключати комп'ютер з розетки щоразу, коли та чи інша програма перестає реагувати на запити. Наприклад, можна скористатися поєднанням клавіш Cmd + Option (Alt) + Esc, щоб завершити роботу проблемного додатка за аналогією з диспетчером завдань Windows.

Якщо завершити роботу програми таким чином не вдається, можна скористатися меню управління операційною системою, яке викликається поєднанням клавіш Ctrl + Eject. Тут є опції для виключення комп'ютера, його перезавантаження і переходу в режим сну.

Втім, можна і зовсім повернути звичну комбінацію Ctrl + Alt + Del з Windows за допомогою безкоштовної утиліти, яка так і називається - «Ctrl Alt Delete». Після її установки та натиснення відповідних клавіш викликає діалогове вікно. В ньому є список активних додатків, а також кнопки для аварійного та штатного завершення їхньої роботи. При повному зависанні системи можна вимкнути, перезавантажити або перевести комп'ютер в режим сну, а також завершити сеанс для поточного користувача. Завантажити Ctrl Alt Delete для Mac (Mac App Store) можна тут.

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.