З’явився новий вірус-вимагач грошей для Android

Експерти ESET виявили новий Android-вірус під назвою DoubleLocker, який зашифровує файли, змінює PIN-код і вимагає гроші за розшифрування.



Як повідомляє Лукас Стефанко, вірусний аналітик ESET, самовстановлення вірусу як лаунчера за замовчуванням підвищує збереженість шкідливого ПЗ на пристрої. Кожен раз, коли користувач натискає кнопку Home, вимагач активується і знову блокує екран планшета або смартфона.

Вірус вимагає у жертв заплатити 0,013 біткоїнів (~1984 грн) протягом 24 годин. Якщо викуп не виплачується вчасно, то файли залишаються заблокованим назавжди.

Шкідник ховається під виглядом оновлень програмного забезпечення, наприклад, Adobe Flash Player. Профілактикою зараження можна вважати припинення скачування додатків на форумах та інших сумнівних ресурсах. У Google Play, звичайно, теж зустрічаються заражені програми, але ризик зустріти серед них ось такого шифрувальника значно менший.

За матеріалами: droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.