Набір необхідних програм для Windows-комп’ютера

Після того, як користувач встановлює Windows на свій ПК/ноутбук (або ж купує пристрій з готовою Windows), в нього виникає питання, які ж програми встановити на свій комп’ютер. Звичайно, що кожна людина має свої потреби, але більшість використовує один і той же список програм для Windows. Про них і піде мова далі.



1. Антивірус. Починаючи з Windows 7, ОС від Microsoft містить вбудований антивірус. Проте продукт поки не зовсім зручний, тому варто встановити антивірусну програму від стороннього розробника. Рекомендую використовувати наступні антивіруси: ESET, Avast, AVG.

2. Архіватор. Він знадобиться для того, щоб відкривати та створювати архіви. Рекомендую WinRAR та 7Zip.

3.
Браузери. Про стандартний майкрософтівський браузер Internet Explorer згадувати не буду, бо ним ніхто не користується, а запускають його зазвичай тільки один раз – щоб скачати інший, більш зручний браузер. Серед популярних та швидких браузерів варто згадати такі: Chrome, Opera, Firefox. Є ще Microsoft Edge для Windows 10, але йому все ж далеко до трьох згаданих вище.

4. Офісний пакет програм. Найпопулярнішим офісним пакетом є
Microsoft Office. Проте він є платним, тому варто згадати про повністю безкоштовні, але не такі популярні офісні пакети. Найпоширенішими серед них LibreOffice та OpenOffice.

5.
Аудіо- та відеоплеєр. Тут, як то кажуть, на колір і смак – товариш не всяк, але особисто я користуюся AIMP для музики та Daum PotPlayer для відео. Вони є абсолютно безкоштовними. Також для кращого відтворення відео варто встановити набір кодеків, найпопулярнішим є K-Lite Codec Pack.

6. Перегляд відсканованих документів. Зазвичай вони бувають у двох форматах –
PDF та DJVU. Для PDF можна скористатися PDF-XChange Viewer, а для DJVU WinDjView.

7. Месенджери. Тут вибір великий. Найбільш популярними в нашій країні є Skype, Viber та Telegram. Їх можна з легкістю завантажити з офіційних сайтів виробників.

Такого набору буде достатньо більшості користувачів, які використовують комп’ютер для таких повсякденних задач, як редагування документів, інтернет-серфінг, спілкування та відтворення медіа файлів.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.