Як налаштувати віртуальну реальність VR на Android

Технологія віртуальної реальності досить перспективна і стрімко розвивається. Кожен бажаючий може придбати VR-шолом і використовувати його разом з ігровою приставкою або потужним ПК. Однак, це не єдиний спосіб побачити віртуальну реальність. На сьогоднішній день цілком вистачає продуктивності смартфонів і діагоналі їх екранів для того щоб зануритися в світ віртуальної реальності. У цій статті піде мова про те, як налаштувати VR на Андроїд.




Як налаштувати VR на Андроїд

Для цього вам знадобиться VR-шолом і смартфон, який потрібно в нього помістити. Перед тим як налаштувати VR і підключити окуляри віртуальної реальності до телефону, потрібно переконатися в тому, що ваш телефон підтримує дану технологію.

Повинні бути дотримані кілька умов:

- версія Андроїд повинна бути не нижче 4.1;
- необхідні датчики: гіроскоп і датчик магнітного поля;
- діагональ екрану повинна бути не менше 4 дюймів (можна і 3,5 дюймів, але будуть потрібні спеціальні лінзи).

Ви можете перевірити наявність необхідних датчиків за допомогою безкоштовного додатку EZE VR. Якщо додаток після тесту видасть позитивний результат, можна спокійно купувати VR-гарнітуру і приступати до її налаштування.

Також можна перевірити підтримку VR експериментальним шляхом. У Google Play є розділ Apps for Google Cardboard, в якому знаходяться всі додатки для віртуальної реальності. Встановіть будь-який із них, запустіть і подивіться на екран смартфона. Якщо ви побачите розділену на дві частини картинку, яка повертається при повороті самого телефону, значить, ваш пристрій укомплектовано необхідними датчиками.

Як підключити VR-окуляри Google Cardboard

Найпоширеніші окуляри віртуальної реальності для Андроїд випускає Google, називаються вони Google Cardboard. Як можна зрозуміти з назви, зібрані окуляри з картону, що позитивно позначається на їх вартості.

В Play Market є однойменний додаток Cardboard, за допомогою якого здійснюється настройка різних моделей окулярів Google Cardboard. Відкрийте програму Cardboard і проскануйте QR-код на окулярах, після цього відбудеться автоматичне налаштування. Також ви можете вибрати модель ваших VR-окулярів зі списку або налаштувати окуляри вручну через утиліту VR Calibration for Cardboard.

Як налаштувати окуляри віртуальної реальності VR Box

VR Box – це ще одні окуляри віртуальної реальності для Андроїд. Корпус складається вже не з картону, як у випадку з Google Cardboard, а з пластику. Ще одна відмінна риса цих окулярів - це рухома панель, яка знаходиться навпроти камери смартфона. Її можна відкрити для того щоб використовувати окуляри для доповненої реальності через камеру.

Налаштування VR Box відбувається не через додаток на смартфоні, а на самих окулярах. Лінзи розміщені на рухомих кріпленнях, що дозволяє виставити їх на зручну від очей відстань і підлаштувати під діагональ екрану використовуваного смартфона.

Таким чином, окуляри віртуальної реальності VR Box є більш універсальними, ніж інші аналоги, і можуть бути налаштовані під кожного користувача індивідуально.

Подібні окуляри випускають і інші виробники, тому на ринку можна зустріти моделі з різних матеріалів і для смартфонів з різними діагоналями екранів. Наприклад, окуляри Google Cardboard розраховані на смартфони з максимальною шириною 75 мм. Якщо ширина вашого смартфона більша, то для нього підійде інша VR-гарнітура. Наприклад, YesVR.

Управління окулярами віртуальної реальності

Управління VR-окулярами в більшості випадків здійснюється рухом голови. Наприклад, щоб натиснути якусь кнопку, досить затримати на ній погляд. Але для деяких ігор цього недостатньо, тому вам може стати в нагоді джойстик для VR або навіть повноцінний ігровий джойстик, що підключається до смартфону через Bluetooth.

За матеріалами: androidmir.org

Коментарі

  1. Чудова стаття тому що я нещодавно придбав собі такий гаджет в цьому магазині - https://qwertyshop.ua
    І не міг ніяк зрозуміти,що робити)

    ВідповістиВидалити
  2. Чи можна підключити одночасно 4 пари окулярів?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.