Lifecell запустить 4G в 232 населених пунктах України з 1 липня


Нещодавно керівництво компанії lifecell анонсувало запуск 4G в Україні в діапазоні 1800 МГц, як повідомляє ain.ua. Запуск відбудеться 1 липня - коли вступить в дію ліцензія компанії - в 18 областях України, а точніше в відразу в 232 населених пунктах. До кінця 2018 року новий стандарт стане доступний вже в 1500 містах, тим самим покривши до 50% всього населення країни.

Почнуть з міст від 1 млн чоловік і з часом запустять 4G в населених пунктах, в яких живе до 10 000 чоловік. Ніяких обмежень по швидкості не буде. Для цього в компанії планують в два рази збільшити кількість базових станцій в Україні. Це будуть базові станції нового зразка.

Lifecell також опублікувала показала карту покриття 4G в діапазоні 1800 МГц до кінця 2018 року:



Слід зазначити, що 1800 МГц – найпопулярніший в світі діапазон під LTE, він служить основою для розгортання національної 4G-мережі. Ці частоти українські оператори вже використовували під мобільний зв'язок GSM, голосовий і мобільний трафік GPRS і EDGE, більше половини спектру в цих діапазонах контролював «Київстар», завдяки поглинанню компаній Beeline і «Голден Телеком».

Мережа lifecell буде працювати на платформі LTE Advanced Pro, яка дозволяє досягати максимальної швидкості з'єднання в будь-якій частоті спектра - як 1800, так і 2600 МГц. В кінці березня оператор першим з трійки лідерів запустив 4G (в компанії його називають 4.5G) у допоміжному діапазоні 2600 МГц в 27 населених пунктах на базі 421 базової станції. У компанії повідомили, що за останні три місяці інтернет-трафік в мережі lifecell виріс на 20%, причому більше 37% трафіку припадає на LTE-смартфони.

Компанія lifecell також анонсувала прихід в Україну бренду смартфонів General Mobile, який планує охопити 1 млн абонентів до кінця 2019 року. Смартфони будуть працювати ексклюзивно в мережі lifecell, але продаватимуться в різних магазинах України. Продажі базової моделі цього Android-смартфона стартують через кілька тижнів за ціною від 2999 грн. Більш «крута» модель буде коштувати 3999 грн.

Vodafone також анонсував запуск 4G в діапазоні 1800 МГц з 1 липня. Покриють 50 населених пунктів в 10 областях. Про конкрентні терміни запуску 4G 1800 МГц від Київстар поки нічого не відомо. 


Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.