Режим економії заряду у Windows 10

Режим «Економія заряду» – корисна функція для власників ноутбуків та планшетів на базі Windows 10, яка допоможе подовжити термін роботи пристрою від батареї.


Вручну режим економії заряду включається в Центрі підтримки (Win + A) кліком по кнопці Економія заряду. Операційна система призупинить деякі фонові завдання і відключить push-сповіщення, намагаючись скоротити використання ресурсів комп'ютера.

Перехід в режим економії заряду батареї можливий і в автоматичному режимі. Ця опція включається в панелі Параметри → Система → Батарея → Економія заряду. Достатньо встановити галочку напроти пункту Автоматично включати економію заряду при рівні батареї нижче, а потім вибрати бажаний мінімальний рівень заряду в діапазоні від 5 до 100% за допомогою зручного повзунка.

Стан економії заряду може зберігатися до відключення режиму користувачем вручну або до моменту підключення зарядного пристрою. Останній варіант активується в пункті Батарея перемикачем Стан економії заряду до наступної зарядки.

Крім скорочення фонової активності, в режимі економії заряду Windows 10 може ще й автоматично знижувати рівень яскравості екрану комп'ютера. Для включення цієї опції потрібно лише встановити галочку напроти пункту Зменшувати яскравість екрану в режимі економії заряду.

За матеріалами: wincore.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.