Як включити/виключити поворот дисплею на iPhone

У цьому матеріалі піде мова проте, як управляти (відключати або включати) поворотом екрану в різних версіях iPhone і з яких причин дана функція може не працювати.


Відразу варто відзначити, що в першу чергу підтримка повороту екрану в iPhone повинна бути реалізована розробником програмного забезпечення. Тобто не всяка гра або програма дозволяє використовувати смартфон в альбомній орієнтації.

Як відключити/включити поворот екрану на iPhone

За замовчуванням поворот екрану в iOS на всіх iPhone активований. Найпростіший спосіб заблокувати зміну орієнтації – опція, розташована в Пункті управління. При її натисканні екран завжди залишатиметься в портретній орієнтації. В Plus-версії iPhone окрім зміни орієнтації екрану додатків наявна також і можливість повороту робочого столу iOS.

Чому не працює поворот екрану в iOS (всі моделі iPhone)

Основною причиною, через яку екран iPhone відмовляється працювати в альбомній орієнтації є випадково натиснутий перемикач блокування, що знаходиться в Пункті управління. Про це свідчитиме значок в рядку меню. Відкрийте Пункт управління жестом від нижнього краю екрану вгору і відключіть блокування автоповороту.

Чому не працює поворот робочого столу iOS на Plus-версіях iPhone

Якщо раптом ви помітили, що перестав працювати поворот робочого столу iOS в Plus-версіях iPhone, то ймовірно проблема криється в режимі відображення іконок на домашньому екрані. Перейдіть за шляхом: Налаштування → Екран і Яскравість → Вид. Окрім Стандартного відображення елементів інтерфейсу iOS є і Збільшений. У режимі Збільшений всі елементи інтерфейсу, в тому числі іконки на домашньому екрані, стають трохи крупнішими, а функція повороту дисплея на робочому столі буде відключена. У той же час у всіх додатках екран буде повертатися. Для того, щоб знову активувати поворот робочого столу перейдіть на вкладку Стандартний і натисніть Встановити. 

За матеріалами: yablyk.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.