Cydia для iOS припиняє своє існування

Джей Фрімен, творець неофіційного магазину додатків і твіків для iOS-пристроїв Cydia, офіційно оголосив про негайне закриття проекту. На сайті Reddit він розповів про причини свого рішення.

За словами Джея, спочатку він планував закрити Cydia Store до кінця цього року, але нещодавно йому стало відомо про критичну вразливість в магазині, пов'язану з оплатою покупок. Тому розробник прийняв рішення про негайне відключення функції покупок додатків і твіків через PayPal. Він порекомендував всім користувачам відв'язати платіжну систему від магазину для уникнення проблем і зазначив, що мова йде не про витік даних.

«Реальність така, що я хотів повністю закрити Cydia Store до кінця року, але прийняв рішення про зміну термінів після отримання звіту. Я витрачаю власні кошти на роботу цього сервісу, і це не те, що я хотів би продовжувати підтримувати», - розповів Джей Фрімен в своєму зверненні.

Він заявив, що навіть після закриття магазину йому доведеться і далі витрачати значну суму на підтримку роботи серверів на терабайти даних, де зберігаються заархівовані репозиторії. Якийсь час Cydia Store ще буде продовжувати існувати, і користувачі зможуть продовжувати завантажувати раніше куплені утиліти і здійснювати покупки в сторонніх репозиторіях. Фрімен пообіцяв незабаром поділитися новими подробицями про долю сервісу.


Магазин Cydia Store проіснував понад дев'ять років і дозволяв встановлювати на iOS-пристрої з джейлбрейком програми та твіки, які змінюють зовнішній вигляд системи і додають недоступні раніше в ОС функції. У міру розвитку iOS популярність джейлбрейка з кожним роком знижувалася.

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.